söndag 20 september 2009

Efterfrågat recept!!!



Här kommer receptet på den goda bär- och mandeltårtan som vi åt på Muppis i tisdags, som många har hört av sog om. Varsågoda!!!

Mumsig bär- och mandeltårta

Kakbotten:
  • 25o gr mandelmassa
  • 100 gr smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av en citron
Topping:
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 paket, 250 gr, mascarpone
  • rivet skal av en citron
  • färska bär
  1. Sätt ugnen på 175 grader och riv mandelmassan grovt
  2. Tillsätt smör och vispa poröst.
  3. dela äggen. Blanda ner gulorna, en i taget, i smeten och sedan mjölet, bakpulvret samt skalet av citronen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  4. Smörj/bröa en rund form. grädda i ca 30 min.
  5. Topping: Vispa äggulorna, vaniljsockret och strösockret till vitt skum med elvisp.
  6. Vispa sedan ner mascarponen och rivet citronskal.
  7. Garnera med färska bär!
Klart!!!!!

Vi hade vaniljvisp på kakan istället för mascarpone-toppingen och det gick lika bra. "Kocken" tyckte dock att mascarpone-toppingen var snäppet bättre. Jag har bara provat med vaniljvisp och jag tyckte att det var löjligt gott!!!

Kram på Er!!

// Inredningsfrun

Psssssst.... Jag såg på bilderna att "Kocken" har slängt på lite flagnad mandel oxå. Å det var inte medräknat i receptet. Fast det ser ju både snyggt ut och smakar gott!!!

1 kommentar :

Elvor sa...

Tusen tack! Blir till att testas snart!!!
Kram Elvor