måndag 23 maj 2011

Långa och ljusa kvällar!

Om Ni hade titta in till oss idag....
.... så hade ni fått smaka mumsig mat
från veckans Middagskorg.



Nu när kvällarna känns både längre och ljusare så vill man ju vara ute så mycket som möjligt. Sparka fotboll med Bebis, sitta och läsa tidningen ute i korgsoffan på altanen och bara mysa!

Denna veckan latar/lyxar vi till det med att låta någon annan ha tänkt ut vad vi ska ha till middag och dessutom köra hem det till oss. Så nu kan vi sitta ute ännu längre om kvällarna och bara göra vad andan faller på. Det är gott mos det, vill jag lova.

Å på tal om mos å mat så innehåll Middagskorgen idag bland annat supergod potatissallad med fylld frukostkorv. Här kommer receptet, only for you, goa bloggläsare;

Krämig potatissallad
:
Ca 1 kg potatis
1 dl matyoghurt
½ dl majonnäs
4 msk bostongurka (vi skippade det och jag tog lite gul paprika och en stor matsked skånsk senap istället)
2 tsk flytande honung
2 tsk curry ( jag tog stark curry + lite italiensk salladskrydda oxå)
2 äpplen
½ purjolök, den gröna delen
1-3 salladslök
Salt & svartpeppar

Fyllda frukostkorvar:
1-2 frp korv ca 500 g
¾ röd lök
½ dl ketchup
½ frp riven ost, ca 100 g
svartpeppar

Citronvinigrätt:
½ citron, skal och saft
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Tillbehör:
Salladsmix

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225°. Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
Blanda matyoghurt, majonnäs, bostongurka, honung och curry till en sås i en skål. Skölj äpplena noga och ta bort kärhuset. Skär i mindre bitar och blanda ner i såsen.
Snitta korvarna på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och finhacka röd lök och blanda med ketchup, svartpeppar och riven ost. Fyll korvarna med röran och ställ in i ugnen 15-20 minuter.
Blanda ner de kokta potatisbitarna i såsen. Strimla och skölj det gröna på purjolöken och vänd ner det i såsen. Skölj salladslöken och skär den i tunna skivor. Smaka av och tillsätt ev salt och svartpeppar.

Till vinägretten blandar man rivet citronskal, citronsaft, olivolja, vatten och vitvinsvinäger och smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda väl och häll över salladen.

Klart att äta!!

Snabbt lätt och supergott. Just the way I like it.


Imorgon ska jag ta mig en tur upp till en av mina favvis-butiker här på the Island. Å det var inte igår. Tjohoooooooo!!

KRAM

// Inredningsfrun

Inga kommentarer :