torsdag 25 augusti 2011

Runt, runt, runt!





Runt, runt, runt har jag virvlat här hemma idag. Å allt på grund av lite tyg som jag fyndat (eller ja... köpt... billigt.... på Herr Kamprads varuhus... så det måste ju kallas för fynd) och klätt om lite saker i hallen med. Å om man fixar i ordning på ett ställe, måste man ju fixa i ordning på en massa andra ställen också å så springer man runt, runt, runt som en Duracell-kanin som är aaaaningen hög på socker. Tur att jag lite snabbt och geschwint kunde hala fram förra veckans recept från Middagskorgen så att jag slappt stå en evighet i köket och laga middag mellan allt fixande. Här får Ni receptet på snabb, lätt och fantastisk god firre i ugn;

Pesto-torsk i ugn med ris och fräsch citron-broccoli (4 personer)

Ris

Pesto-torsk:
* 2 frp torskfilé
* Salt + svartpeppar
* 1 frp krossade tomater
* 1½ dl crème fraiche
* ½ burk grön pesto
* 1 dl ströbröd
* ½ påse riven ost

Broccoli med citrondressing:
* 1 broccoli
* ½ citron, skalet och saften
* 2 msk olivolja (jag tog även svartpeppar och lite italiensk salladskrydda)

Gör så här:
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 225º.
Fördela de upptinade torskfiléerna i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
Blanda de krossade tomaterna med crème fraiche och grön pesto. Häll blandningen över torskfiléerna och strö över ströbröd och ost. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter, tills fisken är klar och gratängen har fått färg.

Skär och dela broccolibuketten.
Koka upp vatten och låt broccolin doppa sig i 2 minuter i det varma kokande vattnet.
Under tiden riv det gula av skalet från citronen och pressa ur saften, blanda detta med olivolja och kryddor. Vänd sedan ner broccolin i citrondressingen.
Servera fiskgratängen med ris och broccoli.

Japp. Snabbt och geschwint var det. Å löjligt gott!

Nu är det dax att hångla kudden. Natti natti!

KRAM

// Inredningsfrun


2 kommentarer :

Anonym sa...

härligt inlägg som vanligt...ha en underbar helg! Kramis semlan(mys och hemtrevnad)

Tina (http://blogg.skanskabyggvaror.se) sa...

Åh tack för gott recept och härliga bilder! Och trevlig helg!